Yazar Saha Nur Ramazanoglu kimdir Saha Nur Ramazanoglu kac yasinda nereli ve kitaplari 1

Yazar Saha Nur Ramazanoğlu kimdir? Saha Nur Ramazanoğlu kaç yaşında nereli ve kitapları?

Sözcü TV’de Erol Mütercimler’in konuğu olan Yazar Saha Nur Ramazanoğlu hakkında aramalar yapılıyor. Peki, Yazar Saha Nur Ramazanoğlu kimdir? Saha Nur Ramazanoğlu kaç yaşında nereli ve kitapları?

Saha Nur Ramazanoğlu kimdir?

Saha Nur Ramazanoğlu, 14  Eylül 1929 yılında İstanbul Kanlıca köyünde doğdu. “İşte Hayatım” adlı otobiyografik romanıyla tanınan Türk yazar ve girişimcidir.

Saha Nur Ramazanoğlu, Ramazanoğlu beyliğinden gelen bir ailenden gelip 300 yıl önce İstanbul’a gelen bir ailenden geliyor. Dedesi Mısır Kapı’da kahya olarak görev yapmış, aynı zamanda tarihi Kabe’nin örtüsünün İstanbul’dan gönderildiği bir dönemde yaşamış. Ailenin kökenleri, Kanlıca’ya uzanan bir geçmişe sahip.

Yazar Saha Nur Ramazanoğlu kimdir? Saha Nur Ramazanoğlu kaç yaşında nereli ve kitapları?
Yazar Saha Nur Ramazanoğlu kimdir? Saha Nur Ramazanoğlu kaç yaşında nereli ve kitapları?

Dedesi, 1897 yılında Kahire’de çekilmiş bir fotoğrafı temsil ediyor. Bu fotoğraf, ailenin tarihi ve köklerine ışık tutuyor. Kanlıca’daki yalılarına ilişkin bilgi veren anlatıcı, yalılar arasındaki sosyal ve ekonomik farklılıklara da değiniyor.

Saha Nur Ramazanoğlu, çocukluk ve gençlik yıllarını Kanlıca’daki yalılarında geçirmiş. Ailesinin maddi durumu, yalının alt katlarını yazlık olarak kiraya vermek zorunda olduklarına işaret ediyor.

Yalıları, Osmanlı döneminin zenginlerinin yaşadığı mekanlar olarak tanımlıyor. Yalının yapısı ve iç düzeni hakkında bilgi veren anlatıcı, yalının alt katının kâgir, üst katlarının ise ahşap olduğunu belirtiyor.

Saha Nur Ramazanoğlu, yalılarında yaşanan bir anısını paylaşıyor: Yalının yüksek tavanları, yeni bir ev alırken getirdiği avizenin boyutuyla uyuşmayınca, avizeyi üçe bölmek zorunda kalmış.

Bu sohbet, aile geçmişi ve yaşananlar üzerinden İstanbul’un tarihine ve yaşam tarzına dair değerli bilgiler sunuyor.

Saha Nur Ramazanoğlu’nun sünnet düğününe 1937 yılında Atatürk gelmiştir.

Hayatı:

  • Doğum: 14  Eylül 1929 yılında İstanbul Kanlıca köyünde doğdu
  • Eğitim: İstanbul Robert Kolejinde okumuştur.,

Kitapları:

  • İşte Hayatım (2022) – Otobiyografi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top