Mehmet Cahit Guran kimdir Aslen nereli ne mezunu

Mehmet Cahit Güran kimdir? Aslen nereli, ne mezunu?

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Mehmet Cahit Güran hakkında merak edilen detayları sizin için derledik. Ankara’da doğan ve akademik kariyerine Türk akademisyen ve yönetici olarak devam eden Güran, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nde tamamladı. Daha sonra yüksek lisansını Gazi Üniversitesi’nde ve doktorasını Hacettepe Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.

2005 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Maliye Bölümü’nde başkan yardımcısı olarak göreve başlayan Güran, 2011 yılında profesör unvanını aldı. 2014 yılında YÖK Denetleme Kurulu Üyesi olarak atanarak başkanlık görevinde de bulundu. Haziran 2020’de ise Hacettepe Üniversitesi Rektörü olarak atandı ve Tıp Fakültesi dışından gelen ilk rektör oldu.

Güran, Ankara’da dünyaya gelmesi sebebiyle aslen Ankaralı olarak kabul edilmektedir. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayan Güran, akademik kariyerinde farklı unvanlara sahip olmuştur. Araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, doçent gibi unvanların yanı sıra yönetim pozisyonlarında da görev almıştır.

Mehmet Cahit Güran’ın kariyerindeki başlıca görevler arasında Daire Başkanlığı, Denetleme Kurulu Başkanlığı ve Rektörlük bulunmaktadır. Devam eden hizmetleri ile eğitim ve akademik alanda etkin rol oynamaya devam etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top