Google Haritalar Apple Haritalar Hangisi Daha Iyi

Google Haritalar – Apple Haritalar, Hangisi Daha İyi

Apple Haritalar, Eylül 2012’de başlattığı yolculuğundan bu yana önemli dönüşümler geçirdi. İlk yıllarında eksik ve yanlış harita verileri nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan bu uygulama, Apple’ı nadiren kamuoyu önünde özür dilemeye ve üst düzey yöneticilerde değişiklik yapmaya itmişti. Ancak, zaman içinde Apple, uygulamayı iyileştirmek için önemli adımlar attı. Yayalar için gerçek zamanlı trafik bilgileri ve navigasyon seçenekleri, “Yakınlarda” gibi yerel ilgi çekici noktaları tanıtan özellikler ve çok duraklı yönlendirme gibi yeniliklerle Haritalar, kullanıcı deneyimini zenginleştirdi.

2020’de, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki haritaların elden geçirilmesiyle, uygulama daha detaylı binalar, parklar, spor sahaları ve havuzlar sunarak görsel zenginliği artırdı. iOS 15 ve 16 güncellemeleriyle, artırılmış gerçeklik yürüyüş yönleri, özel şehir kılavuzları, gerçek zamanlı toplu taşıma güncellemeleri ve gelişmiş sürüş navigasyonu için daha fazla yol ayrıntısı gibi özellikler eklendi. En son, iOS 17 ile çevrimdışı harita kullanımı mümkün hale geldi, bu da Google Haritalar’ın sunduğu bir özelliğe karşılık geliyordu.

Apple Haritalar Google Haritalar Karsilastirmasi

Google Haritalar – Apple Haritalar Kıyaslaması

Bu iyileştirmeler, Apple Haritalar’ın gözle görülür bir şekilde gelişmesine rağmen, Canalys’in verilerine göre, ABD’deki iPhone kullanıcılarının büyük çoğunluğu hala Google Haritalar’ı tercih ediyor. Google Haritalar, yapay zeka ve sürükleyici görselleştirme araçlarıyla kullanıcı deneyimini iyileştirmeye devam ediyor. Rotalar için Sürükleyici Görünüm gibi yenilikler, kullanıcıların yolculukları hakkında daha kapsamlı bir ön izleme yapmalarını sağlıyor. Lens’in Haritalar’a entegrasyonu gibi özellikler de, kullanıcıların yeni yerlerde yönlerini bulmalarına yardımcı oluyor.

Apple Haritalar’ın başlangıçtaki zorluklarına rağmen, yapılan iyileştirmeler ve eklenen yeni özellikler, uygulamanın kötü ününü yavaş yavaş silmesine yardımcı oldu. Apple’ın yazılım başkanı Craig Federighi’nin de belirttiği gibi, Haritalar uzun bir yol kat etti ve kullanıcılar bunu fark etmeye başladı. Ancak, her iki uygulama da benzersiz özellikleriyle farklı kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Siz hangi uygulamayı tercih ediyorsunuz? Apple Haritalar’ın sürekli gelişen özellikleri mi yoksa Google Haritalar’ın geniş kapsamlı ve yenilikçi hizmetleri mi? Yorumlarınızda bizimle paylaşın ve navigasyon tercihlerinizde hangi faktörlerin etkili olduğunu anlatın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top